Καινοτόμος εφαρμογή Σπηλαίου Περάματος: Perama Cave app

Η εφαρμογή Perama Cave παρέχει στον επισκέπτη του Σπηλαίου Περάματος επιπλέον πληροφορίες που παρουσιάζονται στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου ή υπολογιστή ταμπλέτα κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στους χώρους του Σπηλαίου. 
Μέσα από έξυπνους αισθητήρες Bluetooth (Internet of Things), εγκατεστημένους στο Σπήλαιο η εφαρμογή αναγνωρίζει τη θέση του επισκέπτη και του παρέχει αντίστοιχες πληροφορίες αναδεικνύοντας τις ομορφιές του Σπηλαίου και εμπλουτίζοντας την εμπειρία επίσκεψης.


Το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, βρίσκεται στα Νότια κράσπεδα του λόφου Γκορίτσα, στο υψηλότερο σημείο του κέντρου του χωριού Πέραμα, δέκα μέτρα υψηλότερα από τη μέση στάθμη της λίμνης Παμβώτιδας και σε υψόμετρο 480 μέτρων. Τα πόδια του λούζει η λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων, που έγινε ξακουστή με το θρύλο της Κυρά-Φροσύνης και του Αλή Πασά.

Αποτελεί ένα τριώροφο παλάτι, με ασύγκριτες ομορφιές και θαυμαστά στολίδια, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων, φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, που στεφανώνει το γραφικό χωριό Πέραμα. Τα στολίδια που διάλεξε η φύση γι΄αυτό ήταν από τα πιο όμορφα και τα πλουσιότερα. Απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τη στιγμή που σε άλλα σπήλαια συναντώνται 6-10 το πολύ είδη.

 

Περισσότερες Πληροφορίες: 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lime.peramacave

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/perama-cave/id1363861044?mt=8